Mega Aprés Ski Party

Volle bak in café Lamsoren

 

Het traditionele Prinsenbal der Lamsoren werd op zaterdag 13 november gehouden in café Lamsoren. Het was echter wel iets anders dan een traditioneel Prinsenbal. Het geheel nieuwe concept stond in het teken van de Mega Après Ski Party: een avondvullend programma in een sfeervolle Tiroler ambiance. Café Lamsoren was, door de inmiddels professionele decorbouwers van De Lamsoren en de Après Ski Show on Tour, omgetoverd tot een winters landschap, compleet met sneeuwhutten, ijspegels, een echte Tiroler "drinktafel" en een heuse skihelling.

 

De skihelling speelde een centrale rol in de presentatie van de Prins der Lamsoren en zijn gevolg. Presentator “Jos van Jodelen” riep één voor één de mannen van de Raad bij zich. Zij waren uiteraard onherkenbaar gehuld in winterse ski-outfit. Per slee, ski, autoband of Unox-worst moesten zij de uitdagende afdaling nemen. Aan de voet van de helling hing een bel waar lekker aan geluid kon worden. Onder de klanken van de Boerenkapel der Lamsoren deden de mannen hun vermomming af en werden gepresenteerd als lid van de Raad van Elf. Een waar spektakel was de afdaling per slee. Die genereerde een snelheid die aan de voet van de berg soms maar net op tijd geremd kon worden.... En soms ook niet….. Een enkeling had hier wat moeite mee en ramde dwars door het decor. Voor de kenners was het al snel duidelijk dat dit maar één iemand kon zijn. Van de schrik bekomen werd hij door Van Jodelen gepresenteerd: Jurgen Buijsrogge! Altijd goed voor een stukje spektakel!

 

Na deze duizelingwekkend en barre afdaling konden de net gepresenteerde leden van de Raad van Elf aan de drinktafel even bijkomen met een echte Tiroler halve liter en rustig toekijken hoe de politiemannen de afdaling doorkwamen. Het werd de verrassing van de avond. Dennis en Roy hebben na jaren van trouwe dienst hun politiepakken opgeruimd en plaats gemaakt voor de jonge garde. Met zijn tweeën gelijk kwamen ze naar beneden, gebroederlijk. En dat bleek niet voor niks: aan de voet van de berg werden als nieuwe politiemannen gepresenteerd: de gebroeders Stein en Thomas van Waterschoot! Zij zijn na Rudy en Harold de derde en vierde Van Waterschoot bij het gezelschap. Wij zijn ontzettend blij met hun aanwezigheid. Dennis en Roy zullen hen ongetwijfeld wegwijs maken in de verantwoordelijke wereld van de pliesie.

 

Tussendoor was een sneeuwman afgedaald en deze had zich genesteld onderaan de klim. Nadat de Raad en politiemannen afgedaald waren deed hij onder luid applaus zijn masker af en werd door Van Jodelen gepresenteerd als de nieuwe Prins der Lamsoren: Prins Leut! De scepter is ook dit jaar weer in goeie vertrouwde handen. Hij presenteerde zelf vol trots zijn hofdames. Sportief als ze zijn daalden ook zij in volle vaart de berg af, waar zij hun vermomming afdeden. Leoniek weet zich dit jaar weer vergezeld door Wendy, die vorig jaar met zwangerschapsverlof was. Een mooi kooiken bij elkaar waarmee we er ook dit jaar weer tegen kunnen!

 

Toen de presentatie achter de rug was barstte de Mega Apres Ski Party weer los. De Apres Ski Show on Tour draaide de ene hit na de andere voor het bomvolle café. Zanger Willem aus Tirol zong populaire nummers en de Boerenkapel der Lamsoren blies een vrolijke Tiroler noot. De Mega Apres Ski Party was een doorslaand succes!