Prinsenbal 2008

Een halve eeuw Lamsoren, dat kon niet ongemerkt voorbij gaan! Reden genoeg voor de Lamsoren om op 8 november groots uit te pakken. Het jaarlijkse prinsenbal werd gevolgd door een spetterend feest met de top-coverband Suck on This! Als een van de weinige verenigingen in de regio presenteren de Lamsoren nog ieder jaar op ludieke wijze hun Prins en gevolg tijdens het traditionele prinsenbal. Rond 11 november wordt alles uit de kast gehaald er iets moois van te maken. Zo was er dit jaar “de jacht op de Lamsoren”.

Er was eens……. 
Een jager (Prospèr de Proppenschieter) die op zoek moest naar de Prins der Lamsoren en zijn gevolg die tijdens een teerdag in het Mastbos in Breda verdwaald waren. Met carnaval 2009 in het vooruitzicht moesten zij uiteraard als de bliksem terug gevonden worden. Immers, zonder Lamsoren zou carnaval op Lamswaarde in gevaar komen! In een waar bos ging Prospèr op zoek en dat was niet eenvoudig: de Lamsoren waren vermomd als dier. 

Tussen het struikgewas en in de zaal vond hij de ene na de andere Lamsoor: van een flink vetgemest varken tot een beer met een duobaan en van een bij van bijna 2 meter lang tot een kip die iets te krap in z’n vel zat. Een heel wapenarsenaal stond tot zijn beschikking om de beesten te vangen: een luchtbuks, een mitrailleur, een vishengel, een net, tot zelfs dynamiet aan toe. Ieder dier werd gevangen, kwam naar voor, zette z’n masker af en zo werd het gevolg van de Prins der Lamsoren gepresenteerd aan het publiek. 

De leden van de Raad van Elf in 2008/2009 zijn: Stefan de Schrijver, Jordy van Troost, Jos van Jole, Jos Staal, Johny Merckx, Mark Staal, Gino van Driessche, duobaan Harold van Waterschoot/Carlo van Sikkelerus, Pieter Pateer, Jurgen Buysrogge en Mike Mahu. Het politiekorps wordt wederom gevormd door Dennis van Driessche en Roy Gerrits. Nu de politiemannen en leden van de Raad van Elf gevonden waren was het tijd voor…………….. de Grande Finale! 

Wie zou er dit jaar voorop gaan in de polonaise bij de Lamsoren, het carnaval op de Verkensmarkt openen, de sleutel van de burgemeester in ontvangst nemen en de prijzen van het kindersongfestival uitreiken? Kortom: wie is er dit jaar Prins der Lamsoren? Een grote vogel doemde op boven het bos, Prospèr de Proppenschieter moest snel handelen! Hij pakte z’n geweer en schoot op de vogel: een geweerschot klonk en de spanning werd opgevoerd. Het letterlijk hoogtepunt van de avond volgde. Boven zijn parochianen doemde hij op: Prins Leut, voor de tweede maal de Prins der Lamsoren!

Zijn hofdames Wendy Colpaert en Leoniek Strobbe werden door de prins gepresenteerd. Daarna konden de prinsen uit de streek hun collega feliciteren en nog een woordje doen. Waarna het tijd was voor een feestje, zeg maar hèt feest………..

………..Een Halve Eeuw Lamsoren! 
Hiervoor was een van de beste coverbands van Nederland gecontracteerd: Suck on This. Zij maakten hun inmiddels landelijk vergaarde roem meer dan waar door een spetterend optreden te verzorgen. In een goed gevulde Luifel was het gezellig swingen, zingen en meer van dat soort dingen. Het was een oergezellige avond en het werd dan ook laat in De Luifel. Aan het eind van de avond kon iedereen, van Klooriaan tot Djerk en van Lamsoorse Joker tot Toogvèrken terugkijken op een schoon feestjen: Een Halve Eeuw Lamsoren is zeker niet onopgemerkt voorbij gegaan…………..


Een woordje van Prins Leut

Inmiddels heb ik mijn tweede prinsenbal achter de rug. 
Het was een bal met een speciaal vleugje, namelijk:
"een halve eeuw Lamsoren”.

Destijds was m’n vader betrokken bij de oprichting en nu draag ik mijn steentje bij. Het leuke is natuurllijk dat we nog steeds een bloeiende stichting zijn die steeds professioneler wordt. Belangrijk hierbij is om steeds aansluiting te zoeken bij de jeugd zodat die telkens het estafettestokje kunnen overnemen.

Mijn presentatie was deze keer in elk geval zeer spectaculair te noemen en het was vooral spannend om vanuit een hoogwerker gepresenteerd te worden.

Tot op heden is het erg leuk om Prins der Lamsoren te zijn.
Wel iets wat extra inspanning vergt, maar waar je veel leuke dingen voor terug krijgt.

Alaaf Alaaf Alaaf
Prins Leut der Lamsoren