Prinsenbal 2009

Het Prinsenbal 2006 vond dit jaar plaats in het dorpscafé van Lamswaarde bij uitstek, het café van “the one and only” Lowie. Heel toepasselijk café De Lamsoren genaamd, oftewel “The Place Lowie”. De leden die gepresenteerd moesten worden verzamelden weer in de schietgang annex rommelgang van het café. Hier werden de ideeën van de presentatie uit de doeken gedaan. Er werden weer de nodige consumpties genuttigd om de zenuwen in bedwang te houden. We moesten immers bijna letterlijk met de billen bloot. &br; &br;Prinsenbal 2006 stond namelijk in het teken “Onderbroekenlol met de Lamsoren”. De Prins, hofdames, raadsleden en politiemannen werden, geheel volgens de traditie, weer op ludieke wijze gepresenteerd. Een wand versierd met mooie en minder mooie onderbroeken vormde het decor. In deze wand was een gat gemaakt, 3 juryleden moesten raden welke leden van de Lamsoren hun kont door het gat staken. De jury bestond uit: Jeanne van Driessche, Isabel de Koning en Greet van Driessche (beter bekend als Prinses Margareta van d’Ossekoppen). De show werd aan elkaar gepraat door presentator Jos van Jole.

 

De jury en het massaal opgekomen publiek zag door het gat een mooie of minder mooie kont opdoemen. Ieder van de leden van de Lamsoren had een boxer aan, waarop een eerste hint stond. Zo was er bij Dennis van Driessche de hint “Nachtwandelaar” te lezen. Dit omdat hij ’s nachts nogal eens een ommetje door het huis maakt waar hij zelf niets van weet. Mark Staal was “Het Kanon”. Niet alleen omdat hij vroeger genadeloos hard (ook wel “Staal-hard” genoemd) kon schieten, maar ook omdat hij het dorp teistert met zijn hagelkanon. Zo had iedereen zo een hint die de juryleden zou moeten helpen bij het oplossen van de puzzel. Daarnaast stelde presentator een vraag die achter de schermen door de nog onbekende leden beantwoord werd. Zo werd er aan een van de leden gevraagd of hij deze avond met of zonder bril aanwezig was. Iedere goed ingevoerde Lamsoor weet dat Brilleken de bijnaam is van Stefan de Schrijver. Een vraag aan een ander was of er wel eens iets gebeurd zonder dat hij het weet? Dat sloeg natuurlijk op Pieter Pateer wiens lijfspreuk inmiddels legendarisch is: “ah, dan heb ik het niet geweten.

 

Hierna moesten de juryleden een gokje wagen en zeggen wie zij dachten dat de eigenaar van de getoonde kont was. Dit leverde enkele hilarische momenten op, met name toen Harold van Waterschoot zijn achterwerk door het gat stak. Jeanne van Driessche sprak over een uitermate strak kontje. De leden achter de schermen stikten zowat, Harold zelf keek eens achterom of het toch wel zijn kont was die door het gat stak. Harold z’n vertrouwen heeft een flinke steun in de rug gekregen door deze opmerking. Wel een opmerking waar nog veel op terug gekomen zal worden, zeker door de leden van de Lamsoren.

 

De hofdames hadden een konijnenstaartje in plaats van een boxer. Uiteindelijk kon het ook niet moeilijk zijn. Er was geen reden te twijfelen aan het feit dat de hofdames hun dienstverband zouden verlengen. Dus het was een gok van 50%: òf Anneke òf Frederique. Jeanne kreeg de lachers op haar hand door het achterwerk van Anneke als dat van haar eigen dochter aan te zien. Al met al werd er weer heel wat afgelachen in café De Lamsoren. Enige nieuwkomer was Nobert van Kampen, die in de plaats komt voor iemand waar we jarenlang op konden rekenen: Rudi van Waterschoot.

 

De meeste punten werden uiteindelijk gescoord door jurylid Jeanne van Driessche. Zij kreeg uit handen van de presentator “De Gouden Kont”-award uitgereikt voor haar kennis op het gebied van herkennen van konten. Dit dus ondanks het “slippertje” dat zij maakte over haar dochter. 

 

Jurgen Buysrogge werd wederom gepresenteerd als Prins Pico der Lamsoren, met hofdames Anneke en Frederique. Dennis en Roy moeten weer voor de veiligheid zorgen en de raadsleden zijn: Mark Staal, Stefan de Schrijver, John Fassaert, Jordy van Troost, Gino van Driesche, Johny Merckx, Pieter Pateer, Jos van Jole, Mike Mahu, Norbert van Kampen en het duo Harold van Waterschoot/Elmer van Troost.

 

Met dit gezelschap kunnen we als Lamsoren weer met een gerust hart toeleven naar Carnaval 2007. Na het presentatie van de Prins en gevolg was er nog een gezellige afterparty tot in de kleine uurtjes.