Zwarte Piet of niet...

Met het thema “zwarte piet of niet” speelden we in op de zwartepietendiscussie die al een paar jaar heerst in Nederland.

 

Presentator Aart Staartjes deed verslag van de intocht van sinterklaas in de watergang van Lamswaarde. De boot was op hol geslagen en gestrand bij de Veekhoek, de Lamsoren hadden aan Harry de Bruijcker gevraagd de sint op te halen met de roeiboot en te eindigen bij de Petrus en Paulus Hoeve vanwaar hij dan te voet het dorp kon betreden.

 

Ondertussen was er tijd om alvast de pieten bekend te maken, zij kwamen tijdens een mooi gedicht door de schoorsteen gekropen met een zwarte pietenmasker op hun hoofd en een kado in hun handen begeleid door een passend sfeermuziekje.

Toen de elf pieten waren gepresenteerd werden de “wegwijspieten” gevraagd om alvast eens op straat te kijken of de sint al was gearriveerd, en ja hoor met “sinterklaasje kom maar binnen met je knecht” werd hij onthaald in het café.

Het bleek overigens niet de èchte baas der pieten te zijn, Aart vroeg de sint of hij eventueel voor langere tijd baas wilde zijn over dit “zooitje ongeregeld”, de sint bedacht zich geen moment en stelde voor om daar toch maar iemand anders voor aan te stellen.

 

Toen kwam de èchte baas der pieten door de schoorsteen nl. niemand minder dan Prins Denniekes der Lamsoren!

De Prins had echter nog een leuke verrassing in petto, dit was een groot sinterklaaskadoo waarin zijn twee mooie hofdames Karien en Daphne zaten verpakt, ze werden gepresenteerd door het oplezen van een mooi gedicht door de Prins!

 

De presentatie was compleet, de polonaise werd ingezet en mede door dj Gert Jan werd het een heel gezellig feest…