Programma: Carnaval 2024

 

PROGRAMMA CARNAVAL

In 2024 loopt heel Lamsorenland en omstreken voor de 65e keer weer uit tijdens carnaval. 

Voor iedere grote en kleine gast is er wel iets leuks. Natuurlijk trekt traditiegetrouw de mooiste en langste stoet op zondagmiddag in de gemeente Hulst door ons dorp, dit keer weer in de vernieuwde route. Na afloop is het supergezellig in onze carnavalstempel 'de Luifel'. 's Avonds zal Feest-DJ Maarten er een fantastisch feest van maken, dat is hem wel toevertrouwd, weten we uit ervaring, dus daar wil je zeker bij zijn!

Op maandagmiddag gaan we weer knallen met LAMSOREN GOT TALENT. Behalve zingen kunnen de Lamsoren nog veel meer: cabaret om je slap te lachen, wervelende dans, een fantastische goocheltruc, het talent is ongekend! Niet alleen onder de basisschoolkinderen, als je hier niet op school zit en ook als je allaaaaang niet meer op school zit, het is echt voor groot en klein, jong en oud. Dus mocht je nu denken: dan heb ik ook een talent waar iedereen van mee mag genieten, laat het ons dan weten, dan zullen we je met een daverend applaus op het podium ontvangen! Kortom, bij ons alleen maar leut en gezelligheid. Want dat is het wel, voor alle grote en kleine Lamsoren.  Lekker dansen en hossen met zijn allen


Zaterdag 27 januari

14:00 uur - Knus Mee 50+ Alle Lamsoren die weten waar Abraham of Sarah de mosterd haalt komen deze middag samen in 'de Luifel' voor een middagje geweldig entertainment. De Showgroep, Boerenkapel en Prins Denniekes met zijn gevolg maken er met zang, dans, theater en muziek een fantastisch gezellige middag van!


Zaterdag 3 februari

Prins Denniekes, Hofdames, Raad van Elf en Pliesiemannen van de Lamsoren feesten mee met alle carnavalsvierders in Hengstdijk

 

Vrijdag 9 februari

13:30uur - Carnaval met de kleinste Lamsoorkes Prins Denniekes, Hofdames, Raad van Elf, de Pliesiemannen en de Boerenkapel van de Lamsoren vliegen carnaval in. Samen met de allerkleinste Lamsoorkes, de kinderen van basisschool 'de Oostvogel' gaan ze carnavallen in 'de Oostvogel' en wordt de Jeugdprins -of Prinses voor dit jaar gekozen.

19:30 uur - Sleuteluitreiking in Hulst Dé officiële opening van carnaval, met álle Prinsen en Prinses uit de gemeente Hulst, waarbij  zij traditioneel  de sleutel van hun dorp overhandigd krijgen door de Burgemeester.  Het zal weer een feestelijke avond worden, het voltallige college van B&W en alle Raden zijn hierbij aanwezig. En daarna gaan we eens kijken bij de Vogelpiek.

 

Zaterdag 10 februari

Op zaterdagmiddag rijden Prins Denniekes, Hofdames, Raad van Elf en de Pliessiemannen weer mee in de optocht van van 'de Vogelpiek' in Vogelwaarde
 
20:00uur - Toertocht langs carnavalsfeestjes in de buurt 's Avonds brengen de Prins en zijn gevolg met de bus een bezoek aan 'de Djerken' in Graauw. Daarna gaan ze met dit bonte gezelschap naar 'de Vossen' in Hulst en dit jaar sluiten ze de avond af met 'de Kloorianen' in Kloosterzande

 

Zondag 11 februari

Vanaf 12:30 uur - Inschrijven voor de stoet Inschrijven en ophalen van de startnummers voor de carnavalswagens en de loopgroepen in de Luifel.

13:30 uur - Traditionele stoet Dé optocht van de carnavalszondag: elk jaar rijden er heel wat wagens mee, dus komt dat zien. Op de Vèrkensmarkt zal carnaval in Lamsorenland geopend worden door Prins Denniekes, samen met burgemeester Jense-van Haarst. Daarna starten we met de traditionele stoet. Dit jaar is de route langs de Jac. de Waalstraat en de Dreef. De eerste prijs is het carnavaleske bedrag van €555,-.

17:00 uur - Après-stoeten in  'de Luifel' Na de stoet en voor de prijsuitreiking van de loopgroepen is de ambiance in 'de Luifel' helemaal top. Kom gezellig een drankje drinken,  hossen, ouwehoeren met bekenden en meezingen met, gezellig!

18:00 uur - Prijsuitreiking loopgroepen Prijsuitreiking voor de loopgroepen in 'de Luifel'. Superspannend, dat wil je niet missen! Als de loopgroepen hun prijzen opgehaald hebben, start de kroegentocht vanaf 'de Luifel'. Daaraan wordt deelgenomen aan Prins Denniekes, zijn gevolg en iedereen die aan wil haken, leuk!

20:30 uur - HET ENIGE ECHTE CARNAVALSBAL IN DE GEMEENTE HULST BARST LOS!

21:30 uur - Prijsuitreiking wagenbouwers Nog zo'n spannend en feestelijk moment: de prijsuitreiking van de wagenbouwers in 'de Luifel'. Daarna bouwen we een fantastisch feest met FFeeeesstt--DDJJ MMAAAARRTTEENN Ook dit jaar zal Feest-DJ Maarten de Luifel weer op zijn kop zetten en Lamsorenland op zijn grondvesten doen daveren. Hij is een rasentertainer: deze knotsgekke DJ schuwt geen enkel middel om de tent op zijn kop te zetten. Tijdens een show draait Maarten niet alleen plaatjes maar zingt hij ook de sterren van de hemel. Maffe verkleedpartijen, gekke attributen, foute muziek in combinatie met de geniale vondsten van Maarten zorgen ervoor dat je het niet droog weet te houden. Een energieke show waar de vonken van af spatten, we kunnen jullie verzekeren: DIT WIL JE NIET MISSEN!!!

De entree is op deze feestavond gratis!
 

Maandag 12 februari

14:00 uur - LAMSOREN GOT TALENT De eerste aanmeldingen zijn al binnen: maandagmiddag stroomt de Luifel vol voor Lamsoren Got Talent! Niet alleen maar liedjes zingen voor de jeugd, er is nog zoveel meer talent in Lamsorenland. Op het grote podium is plaats voor allerlei optredens, niets is te gek: dansen, acteren, magie, zingen, comedy, en nog veel meer! Iedereen kan deze middag in het spotlight staan, of je nou 4 of 104 bent! Fantastisch om te doen en fantastisch om te zien! Natuurlijk zal Frank den Presentator deze middag weer aan elkaar praten en is Tim van der Meulen een vaste waarde om de optredens te begeleiden, dus zeker weten dat het weer een topmiddag wordt! En wees niet bevreesd, je kan lekker blijven plakken of later binnenvallen, want er is voor een frietkot met een lekkere hap gezorgd en we trekken de gezelligheid gewoon door tot in de avond!
 

Dinsdag 13 februari

Op dinsdagmiddag rijden Prins Denniekes, Hofdames, Raad van Elf en de Pliesiemannen mee in de optocht van 'de Kloorianen'in Kloosterzande

19:00 uur Officiële afsluiting van het carnaval voor 'de Lamsoren'.

 

Zondag 18 februari

's Zondags na  carnaval zullen de Lamsoren aanwezig zijn bij de optocht van 'd' Ossekoppen' in Ossenisse

Archief